lunes, 16 de mayo de 2011

Biografia

Lady GaGa (de nom real Stefani Joanne Angelina Germanotta) és una cantant nascuda el 28 de març de 1986 a Manhattan, Nova York, Estats Units. 

El 19 d'agost de 2008 va publicar al mercat el seu primer àlbum, The Fame, que va ésser un èxit tan comercial com de crítica, assolint el número 1 al Regne Unit, Canadà, Alemanya i Irlanda, i va arribar al top-ten en nombrosos països; als Estats Units, va arribar al número dos al Billboard 200. Els seus primers dos singles Just Dance i Poker Face, coescrits i coproduïts per RedOne, van esdevenir números u internacionalment i van liderar el Billboard Hot 100 i d'altres llistes de música de diversos països. The Fame també va estar nominat a un total de sis Premis Grammy, dels quals va guanyar el premi al Millor àlbum electrònic/dance i al Millor enregistrament dance. A principis del 2009, Lady GaGa es va aventurar a la seva primera gira, The Fame Ball Tour.
A finals del 2009, Lady GaGa, va publicar el seu segon àlbum, The Fame Monster, que conté 8 cançons de gran èxit arreu com Bad RomanceTelephone (amb la col·laboració de Beyoncé) i Alejandro; i va iniciar la seva segona gira mundial, The Monster Ball Tour.
Lady GaGa és una cantant inspirada per artistes glam rock com David Bowie i el grup Queen, així com per estrelles del pop com Madonna i Michael Jackson. També ha manifestat que una font d'inspiració per les seves lletres, la seva música i les seves actuacions és la moda. Lady Gaga va ser classificada la 73a artista de la dècada de 2000-10 per la revista Billboard. El maig del 2010, GaGa ja havia venut uns 15 milions de discs i més de 40 milions de singles a escala mundial. El mateix mes, la revista Time va incloure Lady Gaga a la seva llista anual de les persones més influents del món, Time 100. El juny, Forbes posicionava Lady GaGa en el quart lloc de la seva llista de persones més poderoses i influents del món, i al segon lloc dels músics més influents del món.
Font: Lady GaGa Viquipèdia 

1 comentario:

  1. vaa donaa una mica mes d'entusiasme i publica més entrades :$ jajajaja :P :D

    ResponderEliminar